fbpx

Blinken, de Ziua Independenţei R. Moldova: SUA continuă să sprijine reformele democratice ale Chişinăului

SUA este alături de poporul Republicii Moldova în eforturile acestuia de a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială şi de a rezista influenţei străine din partea actorilor care încearcă să se interfereze în integrarea europeană a republicii, a transmis sâmbătă secretarul de stat american Antony Blinken într-un mesaj de felicitare adresat Chişinăului cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Şeful Departamentului de Stat a felicitat întregul popor al Republicii Moldova cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a independenţei sale, adăugând că această zi este deosebit de semnificativă, întrucât Republica Moldova „îşi demonstrează puterea şi rezistenţa în primirea şi sprijinirea a sute de mii de refugiaţi forţaţi să fugă de invazia brutală a Rusiei în Ucraina”.

„Republica Moldova a arătat lumii că este o ţară mică cu o inimă mare”, afirmă Antony Blinken în mesajul său postat pe pagina web a executivului SUA.

„Continuăm să sprijinim reformele democratice ale guvernului Republicii Moldova şi eforturile acestuia de a lupta împotriva corupţiei şi de a construi o economie care să funcţioneze pentru toţi moldovenii”, subliniază secretarul de stat american.

„Statele Unite felicită Republica Moldova pentru progresul şi hotărârea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm în continuare relaţia bilaterală, înrădăcinată în valorile noastre democratice comune”, mai adaugă şeful Departamentului de Stat.

Republica Moldova marchează la 27 august a 31-a aniversare de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică.

Articole asemănătoare

Back to top button