fbpx

Biroul politici de reintegrare, despre presupusa mobilizarea a trupelor din Transnistria: Nu există informații care să confirme acest lucru

Biroul politici de reintegrare vine cu o reacție după ce Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că Rusia început să-și mobilizeze unitățile militare din Transnistria, pentru demonstrații de pregătire a unei ofensive. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit Biroului, nu există informații care să confirme acest lucru.

„Instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune. În context, ținem să informăm că nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană. Autoritățile competente ale Republicii Moldova vor continua schimbul de informații cu partenerii țării noastre în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor”, se arată în mesajul Biroului politici de reintegrare.
Amintim că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat sâmbătă, 2 aprilie, că Rusia a început să-și mobilizeze unitățile militare din Transnistria, pentru demonstrații de pregătire a unei ofensive. Eventual, acest lucru ar putea crea ostilități împotriva Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button