fbpx

Biroul Interpol de la Chișinău: Caramalac nu poate fi extrădat în Republica Moldova

Luni dimineață agenția rusă TASS informa despre faptul că Grigore Caramalac, cunoscut în lumea interlopă drept „Grișa Bulgaru” a fost reținut pe un aeroport din Moscova. Potrivit Biroului Interpol de la Chișinău, citat de IPN, acesta nu poate fi extrădat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din Moldova, a precizat pentru sursa citată s-au efectuat demersuri către autoritățile ruse. Răspunsul oficial este că Grigore Caramalac nu a fost reținut, ci doar localizat în Aeroportul Domodedovo.

Totodată, oficialul a punctat că, deoarece Caramalac deține și cetățenia Federației Ruse, acesta nu poate fi extrădat în Republica Moldova. De menționat este faptul că și avocatul lui Caramalac, fiind contactat de TV8, a infirmat reținerea clientului său, precizând că a discutat cu el și că nu a fost în deplasări sau la aeroport.

Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, originar din Taraclia, a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998. Gruparea sub conducerea acestuia ar fi comis mai multe omoruri, jafuri, răpiri de persoane și estorcări. În Republica Moldova, oficial, Caramalac este declarat învinuit în două cauze penale, iar pe numele lui sunt emise mandate de arest.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button