fbpx

Avocatul Valerian Mînzat, condamnat la nouă ani de închisoare, a fost eliberat înainte de termen

Avocatul Valerian Mînzat, condamnat anterior la nouă ani de închisoare, a fost eliberat condiționat înainte de termen din Penitenciarul nr. 2 de la Lipcani, unde își ispășea pedeapsa într-un dosar penal pornit pentru escrocherie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Magistrații de la Judecătoria Edineț, sediul Briceni, au admis solicitarea lui Valerian Mînzat din 7 septembrie, privind amnistierea.

_tmp_1-22126537-28-21 ji-26082022-1 by ZUGO on Scribd

Conform zdg.md, pedeapsa lui Valerian Mînzat a fost redusă din cauza „unor condiții inumane de detenție”, dar și pentru că a fost angajat fără remunerare în câmpul muncii.

Amintim că avocatul și-a executat pedeapsa începând cu 26 mai 2017, iar sfârșitul termenului era stabilit pentru 25 mai 2026. În luna aprilie 2013, „avocatul vedetă” a fost acuzat de înscenarea unui accident rutier care s-ar fi produs în 2009, în urma căruia acesta urma să încaseze peste 300.000 de lei de la o companie de asigurări. Conform datelor procurorilor, accidentul rutier nu a avut loc în realitate.

După 8 ani de la infracțiune, judecătorii de la Curtea de Apel au menținut hotărârea instanței de fond prin care avocatul este trimis la închisoare pentru 9 ani. Menționăm că Valerian Mînzat era cunoscut opiniei publice pentru luxul pe care și-l afișa pe rețelele sociale.

Articole asemănătoare

Back to top button