fbpx

Averea funcționarilor să fie confiscată dacă nu își pot demonstra veniturile. Legea pe care Sandu intenționează să o propună

Maia Sandu intenționează să propună un proiect de lege prin care averea funcționarilor să poată fi confiscată dacă ei nu își demonstrează veniturile. Președinta a făcut declarația în cadrul unui interviu difuzat de JurnalTV, precizând că de acest aspect se va ocupa persoane specializate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu a reiterat că o lege în acest sens există. Totuși, potrivit ei, prevederea este mai mult teoretică, decât practică.

„Astăzi, Agenția de Integritate trebuie să demonstreze că un judecător sau un deputat nu a avut venituri legale ca să își cumpere bunul”, a menționat președinta. Ea a punctat că intenționează să propună simplificarea procedurii următorului Legislativ.

Potrivit șefei statului, responsabilii vor analiza integritatea judecătorilor și altor angajați ai sectorului public. Ei ar urma să ceară de la persoanele vizate în anchete acte care confirmă că prețul real al bunurilor deținute nu depășește venitul.

Articole asemănătoare

Back to top button