fbpx

„Avem tobogane ruginite și scaune putrede”. Mai mulți părinți cer renovarea terenurilor de joacă de la grădinițele din capitală

Mai mulți părinți au lansat o petiție online prin care cer renovarea terenurilor de joacă de la grădinițele din capitală. Așadar, autorităților publice locale li se solicită să identifice și să aloce mijloace financiare pentru renovarea acestor spații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorilor, sunt necesari 40 de milioane de lei pentru renovarea spațiilor de joacă de la grădinițe. În același timp, ei solicită ca să fie instituite grupuri de lucru care să aibă drept misiune evaluarea stării terenurilor de joacă, stabilirea costurilor și unui grafic de renovare a acestora, evaluând gradului de uzură și ținând cont de principiul distribuirii echitabile a resurselor financiare.

Părinții afirmă că terenurile de joacă nu au fost reparate de la construcția lor și nici nu au fost întreprinse măsuri care să evalueze gradul de pericol pe care acestea îl au asupra copiilor. Astfel, consideră ei, viața și sănătatea micuților este ar fi zilnic în pericol.

„Ce avem acum? Tobogane ruginite, stricate și fără bare de protecție, foarte periculoase pentru copii, nisipiere, mese și scaune putrede, leagăne stricate, ruginite și zgomotoase, ținte și obiecte ascuțite de la mobilierul terenurilor”, susțin autorii petiției online.

Așadar, aceștia îndeamnă părinții să se semneze documentul și să încurajeze și alte persoane să o facă. Petiția poate fi accesată aici.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button