fbpx

AUR cere guvernelor de la București și Chișinău să inițieze consultări în vederea reunificării națiunii române

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a adoptat vineri, 2 decembrie, în unanimitate, rezoluția intitulată „Marea Unire din nou”.

Suntem în Cetatea Marii Uniri, într-un moment de sărbătoare și, de aceea, Biroul Național de Conducere a hotărât să propunem Congresului o rezoluție, care se vrea una a desăvârșirii Unirii. Reîntregirea națională este proiectul nostru de țară, a declarat Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

În același context, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind Unirea Republicii Moldova cu România, o treime din cetățeni moldoveni ar vota „Pentru”. Datele se regăsesc în sondajul sociologic, prezentat de Institutul de Politici Publice.

Unirea celor două state este susținută de 35%, în timp ce 47,4% au declarat că ar vota împotrivă.

Articole asemănătoare

Back to top button