fbpx

Au scos posturile, dar au prelungit carantina. Restricțiile se mențin în Transnistria până pe 1 aprilie

Carantina a fost prelungită în Transnistria până pe 1 aprilie. Inițiativa a venit din partea liderului de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și adoptată de Comitet Suprem autoproclamat din regiunea separatistă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Regulile care rămân în vigoare sunt distanțarea socială, purtarea măștilor și măsurile speciale de traversare a așa-numitei frontiere. La fel, cetățenii care nu se vor supune regulile urmează a fi penalizați.

Printre noutăți, însă, se numără faptul că persoanelor care au avut COVID-19 părăsesc regiunea nu li se va impune regim de autoizolare dacă revin într-o perioadă mai mică decât două luni. Aceștia nu urmează să prezinte nici testul PCR negativ în asemenea situații, dar voi trebui să coordoneze plecarea și/sau revenirea cu autoritățile sanitare.

Amintim că, în cadrul ședinței de astăzi a unei Comisii operative, Krasnoselski a anunțat și despre faptul că mai multe posturi instalate suplimentare, sub pretextul pandemiei, vor fi scoase. Chiar dacă anterior autoritățile constituționale anunțau despre peste 30 de asemenea puncte, Tiraspolul afirmă că au fost 16, apoi numărul lor a scăzut la 11.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button