fbpx

foto | Au distrus monumente și au desenat svastica. Persoane necunoscute au vandalizat mai multe morminte la cimitirul evreiesc din sectorul Buiucani al capitalei

Persoane necunoscute au vandalizate mai multe morminte la cimitirul evreiesc din sectorul Buiucani al capitalei. Acestea au desenat svastica pe unele pietre funerare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, din imaginile publicate pe rețelele de socializare observăm că făptașii ar fi încercat să dea jos unul dintre monumente. În același timp, pe alt mormânt a fost desenată o stea în cerc, simbol care, potrivit mai multor teorii conspiraționiste ar semnifica răul și iadul.

Conform Poliției, în context, s-au dispus și se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru identificarea și reținerea bănuiților. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legislației în vigoare, infracțiunea se pedepsește cu amendă maximă de 42.500 de lei, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau cel mult un an de pușcărie.

 

Articole asemănătoare

Back to top button