fbpx

Atenție, șoferi! Locațiile camerelor cu radar repuse în funcțiune. Unii vitezomani „au cules” deja amenzi

Camerele cu radar de pe traseul Anenii Noi-Chișinău au fost repuse în funcțiune, iar unii vitezomani au primit deja prin poștă notificări despre amenzi. Majoritatea contravențiilor au fost înregistrate de camerele video din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi, scrie publika.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea pot măsura atât viteza cu care se mișcă un automobil în momentul înregistrării, cât și viteza medie a vehiculului pe o anumită porțiune de drum între două camere video.

Reporterii publika.md au discutat cu câțiva conducători auto. Aceștia s-au arătat a fi mulțumiți de reactivarea lor, adăugând că „șoferii ar trebui să fie mai responsabili”.

Și sătenii se simt mai în siguranță odată cu repornirea camerelor video care înregistrează depășirile de viteză în satul Chetrosu. Ei spun că șoferii au devenit mai responsabili, chiar dacă se mai găsesc unii care uită de regulamentul circulației auto.

„Nu mai sunt atâtea raliuri, de când s-au instalat camerele ei merg puțin mai atent, mai încet și pentru Chetrosu acesta este un lucru foarte bun”, a spus un locuitor.

Conducătorii auto care circulă cu o viteză mai mare de 10 kilometri de limita stabilită pe o anumită porțiune de drum riscă amendă de la 600 de lei până la 1800 de lei și de la 3 până la 5 puncte de penalizare.

Primele camere de înregistrare video au fost instalate pe mai multe drumuri naționale acum 6 ani. În urma mai multor blocaje birocratice, acestea au fost dezactivate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button