fbpx

Atenție! Noi reguli de călătorie pentru moldoveni în Spania

Moldovenii care călătoresc în Spania nu mai sunt obligați să prezinte certificatul de vaccinare, testul PCR negativ sau certificatul de recuperare post-COVID. Republica Moldova a fost exclusă de pe lista țărilor cu risc epidemiologic sporit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei, călătorii trebuie să completeze un formular privind starea de sănătate. Acesta poate fi completat fie prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. Măsura este valabilă pentru toate persoanele care călătoresc pe cale aeriană sau maritimă.

Formularul trebuie completat cu maximum 48 de ore anterior efectuării călătoriei, dar nu mai devreme de 2 zile înaintea călătoriei. În situaţia în care pasagerul este minor, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button