fbpx

Atenție, chișinăuieni! Luni, toate microbuzele de rută nu vor circula până la ora 10:00

În semn de protest, transportatorii au anunțat că luni, 24 februarie, toate microbuzele de rută nu vor circula prin Chișinău până la ora 10:00. Aceștia răspund, astfel, autorităților pentru că nu au majorat tarifele pentru călătorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a precizat că, după ora 10:00, șoferii vor reveni la muncă, transmite IPN.

Joi, reprezentanții companiilor de transport au cerut să fie invitați la Primărie. Ei vor să propună negocierii două căi pentru rezolvarea problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de trei lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

Ulterior, autoritățile au răspuns că așteaptă mai întâi: „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”.

Articole asemănătoare

Back to top button