fbpx

Atacul cu verde briliant. Procuratura a inițiat două cauze penale, iar activistul PACE a fost reținut: Ce pedeapsă riscă

Platforma DA a cerut Procuraturii Generale să investigheze penal „acțiunile teroriste ale membrilor partidului PACE, orientate împotriva vicepreședinților raioanelor Sângerei și Basarabeasca, Tudor Tutunaru și Petru Scutari”. Se întâmplă după ce Tudor Tutunaru a fost stropit marți, 6 aprilie, peste cap și față cu verde de briliant în fața porții casei sale. Între timp, oamenii legii au anunțat că persoana care l-a atacat pe funcționar a fost reținută, iar pe acest caz au fost pornite două cauze penale.

Platforma DA, partid al cărui reprezentant este Tutunaru, acuză PACE de „acțiuni teroriste”

„Acțiunile vădit intenționate și asumate de atacatori, cât și de liderul acestui partid, Gheorghe Cavcaliuc, fac parte dintr-un concept și acțiuni promovate pe rețelele de socializare, ce vizează funcționari publici și persoane cu demnitate publică din toate localitățile Republicii Moldova”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Partidul cere Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să precizeze dacă conducătorii comisiilor raionale pentru situații de urgență, care au în responsabilitatea lor gestionarea crizei pandemice, sunt în drept să se vaccineze de rând cu persoanele din linia întâi a luptei cu COVID 19.

„Platforma DA condamnă cu vehemență acțiunile teroriste ale partidului PACE la adresa funcționarilor publici, exponenți ai Platformei DA și le califică total ilegale și iresponsabile. Asemenea acțiuni nu au nimic comun cu statul de drept și lupta cu corupția.

Apreciem total lipsit de onoare ca un lider politic, servant docil al celui mai criminal regim din istoria Republicii Moldova, autor al celor mai grosolane falsuri procedurale, pe durata activității sale în cadrul poliției moldovenești, să se erijeze în apărător al democrației și moralității. Chemăm societatea moldovenească să analizeze cu calm situația și să nu se lase manipulată de fostele slugi ale regimului Plahotniuc”, se mai arată în declarația Platformei DA.

Citește și: Proces penal după stropirea cu verde de briliant a vicepreședintelui raionului Sîngerei

Activistul PACE a fost reținut, iar pe acest caz au fost pornite două cauze penale

Cazul fi cercetat sub aspect penal, anunță Procuratura Generală. Procuratura raionului Sângerei a inițiat astăzi două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

În această după-amiază, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs. Suspectul riscă amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button