fbpx

„Așa funcționează Europa”. Maia Sandu a ajuns cu trenul într-o oră și jumătate din Bruxelles la Paris

Președinta Maia Sandu se află în aceste clipe la Paris, acolo unde s-a întâlnit cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Șefa statului a ajuns cu trenul în doar o oră și jumătate din Bruxelles la Paris. Despre asta a povestit chiar oficiala pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte – așa funcționează Europa unită, a cărei parte ne dorim să fim și noi. Într-o oră și jumătate, trenul rapid mă va aduce în capitala franceză, unde voi avea o întrevedere cu Președintele Emmanuel Macron. Voi pleda, și la Paris, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Vrem să le oferim cetățenilor noștri aceleași oportunități pe care le au cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene. Moldova se poate dezvolta în siguranță în familia statelor europene”, scrie șefa statului pe rețelele de socializare.

Amintim că Maia Sandu, și-a continuat joi, 19 mai, vizita la Bruxelles cu o discuție constructivă cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Întrevederea s-a axat pe impactul major al războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a regiunii în ansamblu.

De asemenea, miercuri, 18 mai, șefa statului a ținut un discurs în plenul Parlamentului European. În discursul său, șefa statului a mulțumit pentru invitație Robertei Metsola, președinta Legislativului UE, și a vorbit despre războiul din Ucraina și suportul oferit de Republica Moldova refugiaților din țara noastră.

Citește și: video | Maia Sandu, în Parlamentul European: Nu suntem naivi să credem că aderarea la UE poate avea loc peste noapte

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button