fbpx

Maia Sandu s-a văzut la Bruxelles cu Ursula von der Leyen. Ce a solicitat de la Comisia Europeană

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a continuat joi, 19 mai, vizita la Bruxelles cu o discuție constructivă cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Întrevederea s-a axat pe impactul major al războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a regiunii în ansamblu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului a apreciat deschiderea instituțiilor europene de a sprijini Republica Moldova în gestionarea crizelor cu care se confruntă țara noastră. În acest context, președinta Maia Sandu a solicitat abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și susținere pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole.

De asemenea, ea a menționat că autoritățile de la Chișinău contează pe transferarea mai rapidă a primei tranșe de ajutor bugetar, care va sprijini eforturile Guvernului de recuperare a economiei și asigurarea securității energetice a țării.

„Uniunea Europeană este cel mai important partener economic și de dezvoltare a țării noastre, iar integrarea europeană înseamnă un impuls puternic pentru modernizarea sectoarelor-cheie și pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a spus președinta Maia Sandu pe finalul întrevederii cu șefa Executivului comunitar.

 

Articole asemănătoare

Back to top button