fbpx

Ar fi șantajat cu extrădarea o mamă cu patru copii. Doi funcționari ai Biroului Migrație și Azil, reținuți când urmau să primească 8000 de lei

Doi funcționari ai Biroului Migrație și Azil au fost reținuți de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în momentul în care urmau să extorcheze 8000 de lei de la o mamă cu patru copii. Aceștia ar fi santajat-o cu extrădarea în Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii legii le impută estorcarea a 8000 lei, în diferite tranșe, de la un cetățean al Ucrainei – mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de bănuiți era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova. Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, aceștia-i promiseseră scutirea de amendă și prelungirea perioadei de aflare în Moldova.

Reținerea în flagrant a celor doi a fost realizată în umra unei perioade de documentare a activității lor de către ofițerii SIS, care le-au deconspirat schema corupțională și în privința altor persoane, de la care bănuiții pretindeau sume de 8.000 – 10.000 de lei.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor aspectelor cauzei, iar procurorii PCCOCS urmează să decidă asupra necesității solicitării de aplicare a arestului față de persoanele bănuite.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button