fbpx

Ar fi încercat să transporte în R. Moldova patru ucraineni pentru o recompensă de peste 125.000 lei. Un bărbat, trimis în judecată

Oficiul Sud al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a unui bărbat pentru transportarea ilegală în Moldova a patru cetățeni din Ucraina, pentru suma de peste 125.000 lei, în martie 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inculpatul este originar din Basarabeasca și are vârsta de 37 de ani. Urmare a investigațiilor desfășurate de angajații Direcţiei regionale Sud a Poliției de Frontieră, sub conducerea oficiului Sud al PCCOCS, a fost stabilit faptul că bărbatul a acționat ca parte a unui grup criminal organizat, format din cetățeni ai ambelor state, pentru introducerea în Moldova din Ucraina a solicitanților care părăseau statul vecin, în contextul războiului. Bărbatul i-a transportat ilegal, în afara controlului de frontieră, prin localitatea Cairaclia din Taraclia.

Urmărirea penală continuă în vederea identificării altor membri ai grupului criminal organizat și investigării altor doi membri deja stabiliți – un cetățean ucrainean, care după reținere a fost eliberat de instanța de judecată sub control judiciar, iar contestarea procurorilor PCCOCS, oficiul Sud, a fost respinsă; precum și concubina inculpatului, cu cetățenie ucraineană și moldovenească, căreia procurorii i-au atribuit statut de învinuit.

Potrivit legii penale, organizarea migrației ilegale, comise în împrejurările descrise, se pedepsește cu amendă-n valoare de 67.500 lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Pe parcursul investigațiilor, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei vizați în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button