fbpx

Ar fi estorcat 200.000 de euro. Doi procurori, trimiși pe banca acuzaților pentru corupție

Doi procurori din sectorul Ciocana al capiralei, care anterior au fost reținuți pentru acțiuni de corupție, vor compărea pe banca acuzaților. Procurorii au finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a celor doi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Indivizii sunt învinuiți de corupere pasivă, săvârșită în proporții deosebit de mari. Aceștia au fost reținuți în anul 2018, împreună cu un ofițer superior de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie Ciocana, dar și doi ofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Investigații.

Potrivit materialelor cauzei, în cursul anului 2017, inculpații ar fi primit de la gestionarii unei firme 70.000 euro și 6000 de dolari. Inițial, însă, ei ar fi estorcat 200.000 de euro pentru a elibera din arest și scoate de sub urmărire penală trei afaceriști.

După primirea unei părți din suma pretinsă, procurorii de comun acord cu poliţiştii ar fi „aranjat” eliberarea celor trei oameni de afaceri din așa-zisul „arest preventiv” – „sub control judiciar” şi le-au returnat o parte din bunuri, inclusiv un automobil şi unele acte ridicate în timpul percheziției.

Ulterior, urmare a faptului neconstatării bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de evaziune fiscală de către gestionarii firmei, procurorii le-au recomandat celor trei să recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate în „fals în acte”.

În anul 2018, la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor i-a suspendat pe cei doi din funcție până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care sunt vizați. De asemenea, pentru a asigura repararea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, precum și pentru a garanta executarea pedepsei, Procuratura Anticorupție a instituit sechestre pe patru bunuri mobile și patru bunuri imobile ale inculpaților.

Dacă vor fi recunoscuți vinovaţi, inculpații riscă 15 ani pușcărie, cu amendă de cel mult 500.000 lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până 15 ani. În plus, instanța urmează să se expună și asupra încasării în folosul statului a cheltuielilor judiciare în mărime de 27.000 de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button