fbpx

ANSA a deschis o anchetă epidemiologică în cazul celor peste 40 de oameni intoxicați la o nuntă din capitală

Inspectorii ANSA de la DMSA Chișinău, fiind notificați de cazul înregistrat la o nuntă din capitală, unde peste 40 de oameni au fost intoxicați, s-au deplasat la fața locului și au deschis o anchetă epidemiologică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul acestei anchete s-au întreprins următoarele acțiuni: stabilirea trasabilității produselor alimentare – materie primă, utilizate la prepararea bucatelor; verificarea stării sanitar-igienice a blocului alimentar, condițiilor de preparare și păstrare a bucatelor, respectării regimurilor termice de procesare și păstrare a preparatelor, prelevării probelor diurne a bucatelor preparate și a materiei prime pentru investigații de laborator, cât și verificarea conformității personalului implicat în procesul tehnologic rigorilor prevăzute de legislația în vigoare.

„În rezultatul acestor investigații s-a constat că produsele alimentare achiziționate au fost însoțite de documente de proviniență și calitate, fapt ce atestă trasabilitatea acestor produse. Fluxurile tehnologice corespund normativelor în vigoare. Personalul antrenat în manipularea produselor alimentare dispune de certificate medicale”, transmite ANSA într-un comunicat.

Ancheta epidemiologică este în derulare, investigațiile sunt făcute de comun acord cu specialiștii din cadrul CSP Chișinău. Odată cu finalizarea examenelor de laborator și elucidarea tuturor circumstanțe, va fi stabilită cauza intoxicației. ANSA va prezenta informații suplimentare pe măsura derulării anchetei.

Amintim că, începând cu data de 10 august, 42 de persoane cu vârste cuprinse între 17-58 de ani, cu semne de toxiinfecţie alimentară, au solicitat asistenţă medicală, după ce au participat la o nuntă într-un local din municipiul Chişinău.

Articole asemănătoare

Back to top button