fbpx

Au petrecut, însă nu prea mult. Peste 40 de persoane au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat la o nuntă din capitală

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre un caz de toxiinfecţie alimentară în grup, înregistrat la mai multe persoane care au participat la o nuntă într-un local din municipiul Chişinău.

Începând cu data de 10 august, 42 de persoane cu vârste cuprinse între 17-58 de ani, cu semne de toxiinfecţie alimentară, au solicitat asistenţă medicală. În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv opt copii – din Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană, la IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase „Toma Ciorbă” – 24 de persoane, altele 12 sunt la IMSP SR Cimişlia, iar cinci primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară, iar specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului.

Articole similare

Close