fbpx

„Am rămas fără căsuța noastră, fără ani de istorie”. Mesajul emoționant al directoarei Filarmonicii Naționale

Directoarea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, alături de colegii săi, a stat toată seara și a urmărit cu tristețe cum arde un edificiu istoric, care pentru ei reprezintă și casa lor de suflet. Astăzi dimineața a urmărit cum pompierii luptă cu ultimele flăcări. Cu lacrimi în ochi, directoarea a povestit cum muzicienii încercau să salveze instrumentele și cât de prost se simt acum.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi ne simțim foarte prost. Toți 250 de angajați. Artiștii sunt cu moralul la pământ. Noi avem suferințele noastre pentru tot ce s-a întâmplat și pentru starea artiștilor. Ei în afară de așa activitate nu știu să facă nimic și trebuie să găsim orice soluție acum pentru ca să le păstrăm acea motivație de viață și de muncă, pentru că viața artistică este viața lor.

Cel mai mult a suferit clădirea de bază din 1912, pur și simplu clădirile de aici sunt foarte vulnerabile. Băieții (echipele de pompieri) au muncit foarte mult, dar vedeți ce s-a întâmplat. S-a transformat într-un dezastru. Nu știm încă dacă va distrus tot și construit din nou sau dacă se va păstra ceva și se va reconstrui.

E tragic de tot. E o dramă națională, dar mesajele de susținere tare mult au fost de folos. Ne-au susținut oamenii din toată lumea și toți au scris că vor să ne ajute. Emoțiile sunt mult prea mari pentru casa noastră. Toți ieri am stat aici, și contabilitatea, și tehnicienii, și administrația, și toți se uitau și plângeau în hohote, pentru că arde casa și nu poți face nimic.

Am rămas fără căsuța noastră, am rămas fără ani de istorie. Mare durere că au ars patru piane. Patru piane de concert este o pierdere enormă. Instrumentele și costumele capelei au ars. Cu toate acestea, celelalte instrumente s-au păstrat. Am încercat să salvăm ce am putut, dar deja când a venit timpul să scoatem pianele pericolul era prea mare, cădeau bârnele de sus, iar lustra când s-a prăbușit parcă a căzut inima la fiecare artist”, a declarat directoarea Filarmonicii.

Amintim că, ieri, la Filarmonica Națională a izbucnit un incendiu. Flăcările ar fi pornit de la anexa unui acoperiș. Potrivit informațiilor preliminare publicate de autorități, a fost afectată o suprafață de aproximativ 3500 de metri pătrați.

Citește și:

foto, video | Flăcările devastează Filarmonica Națională deja de câteva ore. Imagini și detalii de la fața locului

Articole asemănătoare

Back to top button