fbpx

„Am convenit relansarea cursei de tren Chișinău-Kiev”. Totalurile vicepremierului Spînu, după întrevederile din capitala Ucrainei

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat vineri, 19 noiembrie, că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Kiev, s-a întâlnit cu omologul său, Oleksandr Kubrakov și au discutat despre relansarea cursei de tren Chișinău-Kiev– Yampol, dar și despre construcția podului Cosăuți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, s-a convenit asupra tuturor aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral și tranzit între ambele țări.

„Am discutat și necesitatea reabilitării liniilor de cale ferate aflate pe teritoriul Ucrainei, între stațiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiulești. Am vorbit și despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiulești – Reni – Etulia”, se arată în postarea ministrului.

Andrei Spînu anunță că a primit asigurări că într-un termen scurt va fi dat curs solicitării de a fi majorat contingentului de autorizații de tranzit transport mărfuri între ambele state.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button