fbpx

Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Demersul avocaților, respins la Curtea de Apel

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au respins marți, 16 noiembrie, demersurile avocaților săi privind eliberarea lui șefului suspendat al Procuraturii care este urmărit penal pentru cinci capete de acuzare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO amintește că mandatul de arest la domiciliu pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungit pentru 30 de zile, miercuri, 3 noiembrie.

Totodată, precizăm că la data de 29 octombrie, procurorul de caz, Victor Furtuna, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, a înaintat demersul cu privire la prelungirea măsurii preventive sub forma arestului la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie curent, după câteva ore de percheziții ale SIS la biroul și domiciliul acestuia. Stoianoglo se află în arest la domiciliu în urma hotărârii luate la 15 octombrie de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorul general suspendat este urmărit penal pe cinci capete de acuzare, pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Citește și: Activitatea procurorului general suspendat, Stoianoglo va fi evaluată. CSP a luat act de sesizarea președintei Sandu

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button