fbpx

Alegerile Adunării Populare a Găgăuziei au fost anulate. Care sunt motivele?

Adunarea Populară a Găgăuziei a anulat organizarea alegerilor programate pentru 4 aprilie. Decizia a fost luată miercuri, 3 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrunirii, oficialii din Găgăuzia urmau să aleagă încă trei membri ai Comisiei Electorale de la Comrat, dar și să numească un judecător și un membru al Comitetului Executiv. Mihai Cimpoieș, unul dintre membrii Adunării, a declarat de la tribună că, deoarece organul electoral nu a putut să își înceapă activitatea, iar campania electorală ar fi trebuit să demareze pe 3 februarie, ar putea apărea premise pentru contestarea rezultatelor scrutinului.

Așadar, după mai multe discuții, oficialii au votat pentru anularea scrutinului. Conform presei locale, aceștia urmează să stabilească data alegerilor la următoare ședință, deoarece propunerea zilei de 11 aprilie pentru a organiza scrutinul nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Precizăm că mandatele actualilor membri ai Adunării Populare a expirat pe 20 ianuarie. Alegerile care ar urma să se desfășoare în Găgăuzia ar putea fi al patrulea scrutin organizat pe timp de pandemie pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button