fbpx

Ajutorul de 600 de lei de Crăciun și Paște, avizat negativ de membrii Guvernului. Reacția lui Filip, după ce inițiativa PD a fost respinsă

Propunerea fracțiunii Partidului Democrat de a permanentiza ajutorul de 600 de lei, oferit persoanelor din familii social vulnerabile de sărbătorile de Crăciun și Paște, a fost avizată negativ de membrii Guvernului.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, nu există suficienți bani în bugetul de stat pentru aceste cheltuieli, estimate la circa 740 de milioane de lei.

„Conform art. 5 din Legea nr.20/2019 cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, cheltuielile pentru achitarea suportului unic urmează a fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat, dar, potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018, mijloace financiare necesare implementării proiectului de lege nu sunt prevăzute, fapt pentru care acesta nu poate fi susținut.

Or, potrivit articolului 131 alineatul (6) din Constituția Republicii Moldova, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare”, se arată în hotărârea Guvernului.

La rândul său, deputatul Pavel Filip a venit cu o reacție, prin care accentuează că în buget sunt destui bani și în care îi reproșează noii guvernări că aceasta respinge în mod intenționat proiectele înaintate de PDM.

„Noua putere încă n-a venit cu nicio inițiativă pentru oameni, însă refuză toate proiectele înaintate de Partidul Democrat din Moldova doar pentru că sunt ale PDM. Au anulat programul „Un doctor pentru tine”, au anulat programul „O nouă viață”, acum au anulat plățile de 600 de lei pe care le-am oferit pensionarilor cu venituri mai mici de 2000 lei.

Apropo, o inițiativă care este foarte apreciată de oameni. Și pentru care bani sunt în buget. Cred că noua guvernare greșește când anulează exact proiectele care au fost apreciate de oameni. Totuși, se pare că sunt mai mult (pre)ocupați de „partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum mai recent, ambasadori” decât de nivelul de trai al cetățenilor noștri”, a comentat Filip pe pagina sa de Facebook, după pronunțarea deciziei de azi a Cabinetului de Miniștri.

Articole asemănătoare

Back to top button