fbpx

Ai febră și dificultăți de respirație? Numărul la care trebuie să telefonezi dacă prezinți simptomele coronavirusului

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are deschisă o Linie Verde la care pot telefona persoanele cu simptome ale coronavirusului. În același timp, oamenii sunt îndemnați să respecte toate măsurile necesare de igienă pentru a preveni îmbolnăvirea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei care au călătorit în ultimele 14 zile în zonele unde se răspândește maladia și au rinoree, dificultăți de respirație, febră și tusă, trebuie să solicite imediat ajutorul medicilor. EI sunt îndemnați să apeleze la numărul de telefon 080012300.

Conform Ministerului Sănătății, cele mai frecvente simptome ale coronavirusului sunt febra, oboseala și tusea uscată. Unii pacienți pot avea congestie nazală, nas curgător, dureri în gât sau diaree. Semnele bolii sunt de obicei ușoare și încep treptat. Unele persoane se infectează, dar nu dezvoltă niciun simptom și se simt bine, iar majoritatea pacienților care s-au însănătoșit nu au folosit niciun tratament special.

Citește și: Coronavirusul se răspândește rapid în Europa. Încă în două țări a fost depistată maladia

Autoritățile municipale, speriate de coronavirus? Transportul public din capitală va fi dezinfectat după fiecare rotație

A fost emis Cod galben de alertă privind coronavirusul în Moldova. „Există riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică”

Articole asemănătoare

Back to top button