fbpx

Agenția Servicii Publice va elibera acte de identitate în ziua alegerilor prezidențiale. Programul de lucru al subdiviziunilor

La solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, pe 1 noiembrie vor fi eliberate acte de identitate. Agenția Servicii Publice (ASP) va activa conform unui program special de muncă, de la 07:00 până la 21:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, ASP informează că în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie 2020, Centrele multifuncționale vor asigura eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu. Procedura se va realiza la solicitarea persoanelor care nu dețin actul sau al căror document nu este valabil.

Eliberarea buletinelor de identitate provizorii în perioada enunțată se va efectua, conform principiului teritorial, și anume:

  • la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.
  • în cazul în care solicitantul are înregistrare şi la domiciliu, dar şi la reşedinţa temporară, iar ultima este valabilă, buletinul de identitate provizoriu se va elibera numai la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială acesta îşi are cetățeanul reşedinţa temporară valabilă,
  • cetățenilor cu drept de vot care anterior nu au deținut acte de identitate, buletinul de identitate provizoriu li se va elibera la subdiviziunea ASP în a cărei rază de competență teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reședința temporară;
  • cetățenilor cu drept de vot radiați de la evidență li se vor elibera actele la Centrul multifuncțional în rază de competență teritorială a căruia se află ultimul domiciliu sau reședință temporară.

Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 1 octombrie – 29 octombrie 2020, pot ridica documentul până la pe 30 octombrie 2020, inclusiv în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Articole asemănătoare

Back to top button