fbpx

Agenția de presă rusă TASS a dezvăluit cât ar costa gazul contractat cu Gazprom și ce condiții ar trebui să îndeplinească R. Moldova

Agenția de presă TASS a dezvăluit cât ar costa gazul contractat cu Gazprom și ce condiții ar trebui să îndeplinească R. Moldova în baza contractului încheiat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei rusești, prețul pentru 1000 de metri cubi ar fi de 500-600 de dolari. Totodată, țara noastră ar fi obligată să achite datoriile din ultimii ani, sumă care ar ajunge la 709  milioane de dolari (433 de milioane – corpul datoriei, iar 207 – penalitățile).

Sursa citată mai scrie că R. Moldova ar fi insistat asupra efectării unui audit asupra acestei datorii.

ZUGO menționează că publicația TASS face trimitere la surse neoficiale, iar deocamdată nu sunt clare condițiile finale.

Amintim că vineri, 29 octombrie, s-a anunțat că Republica Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom la Sank Petersburg. În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească.

Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button