fbpx

Adriana Bețișor, bănuită de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Reacția fostei procurore de la PA

Fosta procuroră Adriana Bețișor a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuită de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Bețișor pledează nevinovată și susține că acuzațiile care îi sunt aduse vin din partea „unor persoane rău-intenționate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ceea ce mi se întamplă acum, dupa 3 ani de când ar fi avut loc aceste „presupuse fapte de corupție”, invocate de către o persoana care anterior a făcut declarații împotriva lui Veaceslav Platon pe un dosar legat de compania de asigurări Asito, mă face să cred că persoane rău-intenționate sau aflate sub oarecare presiune recurg la această calomnie și acuzație gravă împotriva mea”, a declarat fosta procuroră.

„Cei care mă cunosc, știu foarte bine că nu sunt omul care să frecventeze diferite localuri, ba mai mult: localul care se menționează în declarațiile denunțătorului nu îmi este cunoscut și cu certitudine absolută nu l-am vizitat în perioadele indicate”, a mai adăugat Bețișor.

Amintim că, în dimineața zilei de 22 aprilie, Procuratura Generală a anunțat că un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție este bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Potrivit materialelor, cazul a avut loc în anul 2018, când bănuita, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro.

În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și „onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button