fbpx

A vrut să-și ajute vecinul, dar acum riscă dosar penal. Moldovean, depistat cu un buletin românesc falsificat

A vrut să ajute un vecin, dar acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea actelor oficiale false. Un moldovean a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu o carte de identitate românească care nu-i aparținea. Mai mult, s-a dovedit a fi și falsificată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Incidentul s-a petrecut joi, 3 februarie, la punctul de trecere a frontierei Costești. Din fluxul de pasageri ai rutei regulate „Republica Moldova-Belgia”, polițiștii de frontieră au supus verificării adiționale un tânăr din satul Prepelița, raionul Sângerei. Deși toate actele personale erau în regulă, acesta deținea și o carte de identitate, care ar fi fost emisă de către autoritățile române pe numele unei persoane străine.

În timpul cercetării acesteia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu este unul original și conține indici de falsificare.

În cadrul audierilor, moldoveanul de 28 de ani a declarat că documentul nu-i aparține și că doar urma să transmită actul unui consătean stabilit în Belgia.

„Nu cunosc în ce circumstanțe a fost obținută cartea de identitate, doar ceea ce pot să vă spun că vecinul, știind că plec în Belgia, m-a rugat să iau documentul și când ajung la destinație să-l transmit”, a declarat bărbatul oamenilor legii.

Totodată, tânărul a precizat că va conlucra cu Poliția de Frontieră pentru a elucida toate circumstanțele și pentru a trage la răspundere penală persoanele care se fac vinovate.

Articole asemănătoare

Back to top button