fbpx

A împrumutat aproape 400.000 de lei pentru a-i fi curățită aura: Clarvăzătoarea amenința cu decesul copiilor

Două pretinse clarvăzătoare din capitală au fost condamnate la câte opt ani de închisoare, fiind acuzate de escrocherii. Mama și fiica ar fi pretins sute de mii de lei pentru așa-numitele servicii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procesul penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a capitalei. Potrivit investigației, în perioada 2014-2017, femeile și-au promovat prin pagini web capacitățile pretins extrasenzoriale, susținând că au puteri miraculoase de vindecare și atragere a norocului.

Persoanele interesate erau invitate la domiciliul „vrăjitoarelor”, unde erau determinate să achite câte 100 de lei pentru „prima ședinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare, acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familie.

În acest mod, potrivit probatoriului, inculpatele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 388.000 de lei. Fiind presată psihologic de către învinuite, care promiteau „înlăturare a aurei negative”, victima a împrumutat sume mari de bani de la bancă, dar și de la rude, ascunzând destinația adevărată de utilizare a mijloacelor financiare.

La faza cercetării judecătorești, inculpatele au restituit benevol părții vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracțiune. Actuala sentință este cu drept de atac în condițiile legii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button