fbpx

A fost lansată o petiție pentru redenumirea bd. Moscova din Chișinău

A fost lansată o petiție pentru redenumirea bulevardului Moscova din Chișinău. Autorul petiției face referire la „influența de secole a Rusiei asupra Moldovei, care a atins apogeul”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este jenant că în Republica Moldova, în condițiile în care regiunea transnistreană continuă să fie ocupată de trupele rusești, iar unul dintre puținii noștri vecini varsă sânge de mai bine de 7 luni în lupta pentru libertate, există o stradă cu numele Moscovei, una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală.

Se propune schimbarea denumirii străzii în bulevardul Chișinău printr-o decizie a Consiliului Municipal. Acesta este un pas simbolic important, care va arăta că Moldova își dobândește într-adevăr suveranitatea și își urmează propriile decizii. În plus, Moscova va decide soarta Moldovei, ci o va face Chișinăul”, se arată în textul petiției.

Amintim că, în 2016, o propunere cu privire la redenumirea bulevardului Moscovei a venit din partea unioniștilor, care plănuiau să redenumească bulevardul în bd. Unirii.

În momentul redactării acestei știri, petiția a fost semnată de peste 640 de persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button