fbpx

A fost lansată o licitație pentru repararea stațiilor de așteptare

Primăria Chișinău a demarat procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare a 50 de stații de aşteptare a transportului public, perioada de depunere a ofertelor fiind 16 – 28 septembrie 2022, a anunțat Primarul capitalei, Ion Ceban.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel până la sfârșitul anului curent urmează a fi instalate pavilioane, cu posibile adaptări dimensionale în funcție de locația instalării, în locurile unde acestea sunt deteriorate complet sau chiar lipsesc. Totodată, vor fi amenajatele platformele prin pavaj sau asfalt, la nivelul trotuarului, cu asigurarea accesului în stație a persoanelor cu necesităţi speciale, sau a părinţilor cu copii în cărucioare.

Pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocate 4,5 milioane de lei.

De la sfârșitul anului trecut și până în prezent, Direcția generală transport și căi de comunicație, a reușit reabilitarea a 100 de stații de așteptare, bugetul alocat pentru aceste lucrări fiind de 8 milioane de lei.

Lucrări de renovare se fac la momentul actual și de către agentul economic, în gestiunea căruia se află 300 de stații din capitală.

În total, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public: 619 se află în raza urbană, iar 333 stații – în suburbii.

Articole asemănătoare

Back to top button