fbpx

800 de euro costă să scapi de armată? Un colonel, reținut în flagrant când primea banii

Comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării a ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție. El ar fi extorcat și primit 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca banii să-i fie transmiși în câteva tranșe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare.

Ofițerii anticorupție sau reținut în flagrant delict funcționarul, în momentul primirii celei de a doua tranșe din suma extorcată, și anume 600 de euro. Banii erau transmiși sub controlul CNA.

Conform rigorilor militare, colonelul a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale. Pe faptele expuse a fost pornită o cauză penală pe corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă șapte ani de pușcărie, amendă de până la 120.000 de lei, privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen maxim de 10 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button