fbpx

29 de lei și 48 de bani pentru un metru cub! Moldovagaz cere încă o scumpire a tarifului pentru consumatorii casnici

Moldovagaz solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetica (ANRE) majorarea tarifului la gaz că încă peste 11 lei. Astfel, după ce a cerut majorarea tarifului cu 45%, Moldovagaz și-a modificat cererea și solicită acum 29 de lei și 48 de bani pentru un metru cub de gaze naturale pentru consumatorii casnici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Compania fiică Gazprom solicită ca tariful să fie aplicat din 1 iulie, motivând că solicitarea vine ca urmare a „majorării esențiale a prețului de achiziție a gazelor naturale în luna iulie 2022”.

Cererea Moldovagaz a fost publicată pentru dezbateri publice de către ANRE.

Amintim că la începutul lunii iulie, Moldovagaz a cerut ANRE majorarea tarifului pentru gazul natural până la 26,52 lei pe metru cub, cu TVA, pentru consumatorii finali. Cererea a rămas deocamdată neexaminată, iar furnizorul a modificat-o ca urmare a majorării prețurilor de achiziție.

ANRE a aprobat, la 31 mai, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către Moldovagaz. Astfel, în prezent tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali este de 18 lei și 62 de bani pentru un metru cub.

Articole asemănătoare

Back to top button