fbpx

185 de elevi participă la Olimpiada republicană de limba și literatura română. Când vor fi anunțate rezultatele

185 de elevi, lideri de clasament la etapele raionale și municipale, participă în perioada 5 – 7 mai, la Olimpiada Republicană de Limba și literatura română (limba de instruire). Competiția este organizată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se desfășoară în incinta Universității de Stat din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prezent la festivitatea de deschidere a Olimpiadei, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a felicitat elevii pentru performanțele obținute și i-a îndemnat să continue studiul aprofundat al limbii și literaturii române și să contribuie la promovarea și valorificarea tezaurului lingvistic moștenit.

„Vă încurajez să dați dovadă de originalitate și creativitate în scrierea probelor de mâine, iar peste o zi să-i aflăm pe cei care și-au stăpânit cel mai bine emoțiile în cadrul concursului și au avut inspirație în formularea răspunsurilor. Cu siguranță toți sunteți învingători, deoarece toți aveți de câștigat din această experiență frumoasă”, a subliniat oficialul.

La olimpiadă participă elevi ai claselor IX-XII. Competiția se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei s-a desfășurat în incinta Centrului Industriilor de Film și Media MEDIACOR și a fost organizată cu suportul Ansamblului de Dans sportiv „Versia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO și a Orchestrei de acordeoniști a Școlii de Muzică pentru Copii „Maria Bieșu” din Chișinău.

Probele de concurs se desfășoară pe parcursul zilei de sâmbătă, 6 mai în sălile de studii ale Universității de Stat din Moldova, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc duminică, 7 mai, ora 12:00, în Aula Regina Maria, blocul central al Universității de Stat din Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button