fbpx

ultima oră | Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor anticipate și mandatele noilor deputați

Vineri, 23 iulie, Curtea Constituțională (CC) a validat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, dar și mandatele noilor deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Se confirmă rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și se validează mandatele deputaților aleși”, a declarat președinta CC, Domnica Manole.

Astfel, în noul Legislativ au acces trei formațiuni: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de mandate, Blocul electoral „Comuniștii și Socialiștii” (BECS) – 32, iar Partidul Șor – șase.

Noul Parlament se va întruni în şedinţa de constituire, la convocarea preşedintelui Republicii Moldova, în cel mult 30 de zile de la alegeri. Din data şedinţei de constituire, parlamentul se va considera legal constituit.

În termen de 10 zile după constituirea legală a parlamentului se constituie fracţiunile parlamentare. Acestea funcţionează în baza regulamentului propriu. Fracţiunile parlamentare sunt alcătuite din cel puţin cinci deputaţi aleşi.

Amintim că pe 19 iulie, Comisa Electorală Centrală (CEC) a validat rezultatele alegerilor, propunerea fiind susținută de opt membri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button