fbpx

Ziua 1 iunie va fi inclusă în lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare

Guvernul a avizat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului Muncii, înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către un grup de deputați. Acesta prevede includerea zilei de 1 iunie lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale precizează că, datorită acestei ajustări, părinții vor putea să acorde o atenție sporită copiilor și să petreacă alături de ei ziua de 1 iunie, în care este marcată Ziua internațională a ocrotirii copilului.

Modificarea este argumentată și de faptul că Ziua internațională a ocrotirii copilului este inclusă în lista sărbătorilor tradiţionale și a zilelor de odihnă specificate în hotărârea Parlamentului 1990 cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova.

În prezent, în Republica Moldova sunt 12 sărbători oficiale declarate zile de odihnă pentru salariați, mai puține decât în alte state europene, unde cel puțin 13 sărbători sunt considerate drept zile de odihnă.

Articole asemănătoare

Back to top button