fbpx

video, update | Consilierul lui Zelenski spune ca acesta a fost înțeles greșit: „A negat că Bahmutul a fost cucerit”

Moscova a revendicat sâmbătă seara cucerirea completă a oraşului Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei şi scena celei mai lungi şi sângeroase bătălii din ţară de la asaltul rusesc din februarie 2022. Anterior, liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, anunța victoria în Bahmut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Afirmațiile acestuia au fost dezmințite categoric de armata ucraineană, care a transmis că Prigojin minte și că se dau în continuare lupte la Bahmut. Duminică, președintele Volodimir Zelenski se întâlnește cu Joe Biden, în cadrul summitului G7 de la Hiroshima, notează The Guardian.

Sâmbătă seara, Zelenski a transmis că încearcă să atragă „ cât mai multe ţări şi cât mai mulţi lideri posibil de partea Ucrainei”.

Sergii Nikiforov, consilierul lui Volodimir Zelenski, a declarat pentru CNN că președintele ucrainean a fost înțeles greșit atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă orașul Bahmut a fost cucerit.  El precizează că Zelenski a negat acest lucru. „Președintele a negat că Bahmut a fost preluat”, a spus Nykyforov.

 

Articole asemănătoare

Back to top button