fbpx

Zeci de profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți pleacă în România pentru a-și perfecționa limba română

57 de profesori de limba română din Găgăuzia, raionul Taraclia și municipiul Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a limbii române, în România. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cursurile de limba română se vor desfășura în perioada 16 iunie – 10 iulie la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Transilvania din Brașov.

Acesta este primul grup didactic care va beneficia de instruire în cadrul acestui proiect. În cursul verii, alte două grupuri vor merge la cursuri de perfecționare organizate în România, a menționat ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. Astfel, la mijlocul lunii iulie, alți 50 de profesori vor avea posibilitatea să-și perfecționeze competențele lingvistice în România.

Ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Dan Perciun, și-a exprimat speranța că proiectul va deveni unul permanent, iar lista universităților române se va extinde.

„Ne bucurăm că interesul pentru limba română crește în regiunile compact populate de minoritățile etnice. Inclusiv Programul național pentru studierea limbii române pentru adulți, lansat de  Ministerul Educației și Cercetării, a arătat un interes sporit, mai ales printre etnicii găgăuzi și bulgari”, a spus Dan Perciun.

Ministerul Educației a raportat că în sistemul educațional al Republicii Moldova sunt încadrați circa 900 de profesori de limba română care predau în 255 de școli alolingve.

Articole asemănătoare

Back to top button