fbpx

Voronin consideră că Stoianoglo trebuia demis când a refuzat să raporteze în Parlament

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, l-a criticat dur pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru că nu a venit în Parlament când a fost solicitat să-și prezinte raportul de activitate pentru un an în funcție. Legislativul trebuia să-l demită în aceeași zi, spune Voronin, care acuză că Procuratura este mai coruptă decât Parlamentul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit fostului șef de stat, indiferent de calitatea actualului Parlament, acesta este organul legitim suprem în fața căruia Stoianoglo a depus jurământul.

Cât nu ar fi de ticălos și banditesc acest Parlament, dar totuși e organul legislativ. A fost invitat la raport, să spună ce s-a făcut într-un an, dar el nu vine, spunând că nu are ce face în Parlament. Алё, парень!… (trad. – Alo, băiete!). Tu ai depus jurământ în fața acestui Parlament”, a declarat Voronin, invitat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

În aceeași zi trebuia să fie demis. Parlamentul a permis să fie înjosit de acest Procuror General”, a spus acesta.

Potrivit fostului președinte, declarațiile lui Stoianoglo privind presupusele presiuni politice la care este supus nu sunt justificate.

Mai are obraz să facă declarații că el nu va permite să fie presat. Ce presiuni? A fost invitat în Parlament și nu s-a prezentat, ce fel de presiuni?”, a mai spus liderul PCRM.

Am avut multe așteptări de la activitatea dumnealui. Înțeleg că e complicat, e mai mafiotizată, mai tâlhărească și mai coruptă decât Parlamentul și decât alte instituții toate aceste organe – procuratura, judecătoriile, avocații… Aici e mult de rânit cu lopata. Dar totuși într-un an se putea de trasat niște priorități”, a adăugat Voronin.

Vezi și: „Nu le vom da muniție”. Reacția PG la solicitarea de audiere în Parlament a lui Stoianoglo

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button