fbpx

Vlad Plahotniuc anunță veștile bune pentru pensionari: Majorările și ajutorul de Paști de 600 de lei sunt pe drum

Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, se arată mândru că promisiunile sale și ale Partidului Democrat se îndeplinesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Plahotniuc anunță că de astăzi pensiile moldovenilor vor fi indexate cu 5,3%, iar în curând va ajunge și ajutorul de 600 de lei pentru sărbătorile pascale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul președintelui PDM este însoțit și de sloganul de campanie al democraților: „Fapte, nu vorbe”.

„Luna aprilie începe cu vești bune pentru pensionari. De azi, intră în vigoare indexarea pensiilor cu 5,3%, iar înaintea sărbătorilor pascale, pensionarii și beneficiarii de alocații sociale mai mici de 2.000 de lei vor primi ajutorul de Paști de 600 de lei, așa cum am promis. #PDM își îndeplinește angajamentele asumate”, a scris Plahotniuc pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că, potrivit Hotărârii Guvernului din 15 martie 2019 cu privire la indexarea prestaţiilor de asigurări sociale şi a unor prestaţii sociale de stat, indexarea pensiilor este prevăzută pentru următoarele categorii de pensii:

  • toate pensiile stabilite şi recalculate în temeiul Legii privind sistemul public de pensii;
  • pensiile pentru vechime în muncă;
  • pensiile funcţionarilor publici;
  • pensiile colaboratorilor vamali;
  • pensiile stabilite în temeiul Legii privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl;
  • pensiile stabilite în temeiul Legii asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne.

Respectiv, de astăzi, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1079,33 lei (până la 1 aprilie a fost 1025 lei). Cuantumul pensiei minime de dizabilitate constituie: în cazul unei dizabilităţi severe – 809,50 lei; în cazul unei dizabilităţi accentuate – 755,53 lei; în cazul unei dizabilităţi medii – 539,67 lei.

Suportul de 600 de lei pentru beneficiarii de alocații sociale mai mici de 2000 de lei a fost promis de Vlad Plahotniuc și democrați în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button