fbpx

Vlad Ciobanu, cel care l-a jucat pe Eminescu în filmul Luceafărul, internat la Iași cu leucemie acută. Fiecare mililitru de sânge îi poate salva viața!

Actorul Vlad Ciobanu, cunoscut pentru rolul Eminescu din filmul „Luceafărul”, de Emil Loteanu, este internat la Iași. Moldoveanul suferă de leucemie și urmează să facă chimioterapie, de aceea – fiecare mililitru de sânge donat îi va putea salva viața.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre cazul acestuia au anunțat prietenii săi, pe rețelele de socializare. Potrivit lor, Vlad suferă de leucemie acută și este internat la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie. Acesta urmează să facă  chimioterapie și va avea nevoie de transfuzie de sânge – masă eritrocitară și (mai ales) trombocite, săptămâna viitoare, începând cu luni, 13 iulie.

„Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Se donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași, str. Nicolae Bălcescu 21 (în zona spitalului Sfântul Spiridon). Program de donare luni-vineri, între 07:00 – 13:00.

Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (eritrocite sau trombocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la instituția menționată. Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4) și să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctoriță – Gabriela Dorohoi. Vă mulțumim pentru ajutor!”, a transmis un amic.

Oamenii dragi și cei care îi apreciază munca actorului vin cu un mesaj către toți cei care se află la Iași și îl pot ajuta pe Vlad.

„Pentru mulți dintre noi nu reprezintă mare lucru câțiva mililitri de sânge; pentru unii, însă, e vital. Să știți că nu e suficient un like, e nevoie de sânge. Acel lichid roșu care curge prin vene. Viață”.

Vlad Ciobanu este un actor din Republica Moldova, care s-a remarcat (inclusiv) prin filmul „Luceafărul”, în regia lui Emil Loteanu, prin care a reușit să cucerească publicul pentru modul în care l-a jucat pe poetul Mihai Eminescu. De asemenea, Vlad a fost profesor la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și este director la Centrul Național de Educație prin Artă.

Articole asemănătoare

Back to top button