fbpx

Viorel Morari vrea să revină la Procuratura Anticorupţie

Viorel Morari, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie (PA), vrea să revină în funcție de procuror considerând că a fost demis ilegal, iar revenirea sa în funcția pe care a deținut-o poate perturba buna desfășurare a Procuraturii. Ex-procurorul PA a făcut aceste declarații ieri, 27 februarie, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu urmăresc neapărat revenirea mea la funcția pe care am deținut-o. Dar există și altă parte a monedei. Despre mine se discută diferite, dar nimeni nu are o poziției clară față de personalitatea mea. Revenirea mea în funcția de șef la Procuratura Anticorupție poate perturba buna desfășurare a ei. Pentru mine nu este scopul în sine să ajung procuror șef. La moment aș fi mai împăcat cu mine, să revin la Procuratură, să iau câteva dosare complicate și să demonstrez capacitățile mele profesionale”, a menționat fostul șef al PA.

Viorel Morari a condus Procuratura Anticorupție între anii 2016-2019. În primăvara lui 2019, mai multe redacții de știri au primit, prin e-mail, un material în care este descrisă o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul SRL „Molinart Grup”, firmă care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria vinicolă și agroalimentară. Cei care l-ar fi șantajat ar fi Andrei Tranga, patronul „Andy’s Pizza”, autoritatea criminală Karamalak care se află la Moscova, un italian și un alt rus stabilit în Austria. Autorul scrisorii afirmă că în acest caz ar fi implicat și șeful Procuraturii Anticorupție.

Morari a susținut că acuzațiile lansate la adresa sa, potrivit cărora dânsul ar fi implicat inclusiv în cazuri de șantaj și presiuni la adresa unor oameni de afaceri, ar fi în interesul „unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”.

La mijlocul lunii ianuarie 2019, Procuratura Generală anunța că „Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție s-a prezentat, împreună cu avocații săi, la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: „exces de putere”, ”fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. După audierea acestuia în calitate de bănuit, procurorul de caz a decis asupra necesității reținerii lui în ordinea art.166 din Codul de procedură penală. În continuare, persoana urmează a fi pusă sub învinuire, cu decizia asupra măsurii preventive aplicabile”.

Ulterior, fostul șef al PA a fost eliberat.

Articole asemănătoare

Back to top button