fbpx

video | Ziua Națională a României, marcată în Parlamentul de la Chișinău. Igor Grosu: „R. Moldova a simțit mereu umărul României alături”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis un mesaj de felicitare poporului român cu ocazia Zilei Naționale a României. În deschiderea ședinței plenare de joi a Parlamentului, Igor Grosu a exprimat recunoștință tuturor românilor pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspund la nevoile Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Republica Moldova a simțit mereu umărul României alături, care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize, dar și să începem a construi un viitor mai bun. România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. Împreună construim poduri, grădinițe, muzee, săli de cultură, gazoducte, eliminăm tarifele la roaming, scăpăm de dependența energetică față de Rusia. Sprijinul oferit este resimțit de cetățenii noștri din toate regiunile – lucru pentru care vă mulțumim”, a punctat Igor Grosu.

Șeful legislativului a mai subliniat că integrarea europeană este un obiectiv major al Republicii Moldova, care poate fi atins și cu susținerea prietenilor noștri de la București, deoarece vocea României este importantă în cadrul Uniunii Europene, iar europarlamentarii români sunt avocații noștri la Bruxelles.

Tot joi, la Parlament, cu ocazia Zilei Naționale a României, a fost inaugurată o expoziție de carte, documente și cadouri protocolare oferite în dar deputaților, de-a lungul timpului, de reprezentanții diferitor instituții din România. Intitulată simbolic „105 ani în 105 exponate”, aceasta oferă o retrospectivă a evenimentelor care au avut loc, pe filieră parlamentară, între Republica Moldova și România. Expoziția conține obiecte de valoare ce prezintă istoria României, valorile culturale românești, precum și legende ce impresionează prin autenticitate și conținut. Printre exponate figurează o colecție valoroasă de cărți, albume, tablouri, farfurii decorative, timbre poștale, medalii, diverse suvenire, monede jubiliare și comemorative primite de deputați din diferite legislaturi și de funcționari. Pot fi regăsite ediții rare și o serie de cadouri protocolare oferite de Camera Deputaților și Senatul României, Guvern, Casa Regală a României, Banca Națională, Patriarhia Română și multe alte instituții. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii decembrie.

Pe parcursul zilei, deputații împreună cu funcționarii Parlamentului și alături de Fanfara Poliției de Frontieră vor transmite un mesaj comun de felicitare și recunoștință poporului român cu ocazia Zilei Naționale a României.

Articole asemănătoare

Back to top button