fbpx

video | Zelenski a dezvăluit că are mereu un pistol la el. În ce condiții l-ar folosi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit într-un nou interviu că are mereu un pistol la el și că ar fi luptat până la moarte împreună cu cei din cercul său de apropiați dacă rușii ar fi luat cu asalt sediul său de la Kiev la începutul războiului, informează Reuters, citat de Digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Știu să trag. Vă puteți imagina un titlu de știre de genul ‘Președintele Ucrainei a fost luat prizonier de ruși’? Este o rușine. Cred că ar fi fost o rușine”, a spus Zelenski pentru canalul ucrainean de televiziune 1+1. În primele zile după declanșarea invaziei din 24 februarie 2022, oficialii ucraineni au spus că unități ale serviciilor de informații rusești au încercat să pătrundă în Kiev, dar au fost înfrânți și nu au reușit să ajungă în centrul orașului, pe strada Bankova, unde se află birourile prezidențiale. Alte unități rusești au lansat un atac asupra periferiei Kievului, dar nu au fost în stare să avanseze. Oficialii au raportat și câteva încercări eșuate de sabotaj în interiorul orașului.

„Cred că dacă ar fi intrat înăuntru, în administrație, noi nu am mai fi aici”, a spus Zelenski. Nu este clar la care unități rusești a făcut referire președintele ucrainean. „Nimeni nu ar fi fost luat prizonier pentru că aveam o apărare foarte bine pregătită a Străzii Bankova. Am fi rămas acolo până la ultimul om”, a mai spus Zelenski.

Președintele ucrainean a confirmat că poartă un pistol și că a învățat să îl folosească atunci când a fost întrebat de jurnaliști, respingând în același timp ideea că ar fi folosit arma asupra sa lui ca să nu fie capturat de ruși. „Nu, nu, nu. [Pistolul] nu îl am ca să mă împușc, ci ca să trag înapoi, cu siguranță”, a răspuns Zelenski.

Articole asemănătoare

Back to top button