fbpx

video | Zaharova avertizează din nou R. Moldova: Va urma „un răspuns pe măsură”, dacă se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei

Federația Rusă va veni cu răspuns pe măsură, dacă Republica Moldova se va alătura sancțiunilor contra Rusiei. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Declarațiile vin după ce ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu a anunțat că autoritățile de la Chișinău au elaborat o listă a cetățenilor pe care ar urma să îi sancționeze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După cum știți, sancțiunile UE nu au rămas fără răspunsul nostru. Respectiv, atunci când Chișinăul va adera la aceste sancțiuni, vom fi obligați să luăm măsuri de răspuns și față de partea moldovenească. Dorim să subliniem că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la pași neprietenoși”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Recent, ministrul de Externe, Nicu Popescu a declarat că Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa în câteva săptămâni mai mulți cetățeni ruși.

Potrivit ministrului, decizia a fost luată, dar va mai dura până ce vor fi îndepliniți toți pașii legali. El nu a dat numele persoanelor care urmează să primească interdicție de intrare în R. Moldova, dare a spus că lista va include aproximativ 25 de persoane și că aproximativ jumătate sunt cetățeni ruși.

Popescu a spus  că UE a cerut R. Moldova acum două săptămâni să adere la un pachet de sancțiuni individuale în legătură cu invazia, care vizează pedepsirea unor persoane pentru încălcarea drepturilor omului.

Popescu a mai sugerat că R. Moldova încă nu examinează alinierea la sancțiunile economice contra Rusiei, dar a spus că Chișinăul le-a implementat „de facto” pe cele financiare, încă de la introducerea acestora, în 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button