fbpx

video | Unii cultivau, alții comercializau. Trei persoane, reținute pentru trafic ilicit de marijuană și etnobotanice

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, au fost reținute de polițiști, fiind suspectate de realizarea și comercializarea ilicită a drogurilor de tip marijuana hidroponică și a etnobotanicelor. Membrii grupării infracționale au mai fost condamnați anterior pentru trafic de stupefiante.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Activitatea acestora a fost documentată, timp de două luni, de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații și angajații Procuraturii Chișinău, oficiul Rîșcani.

Fiecare membru avea un rol diferit: unii cultivau plantele de cânepă, alții produceau etnobotanice prin pulverizarea frunzelor cu produse chimice, ulterior comercializându-le pe teritoriul municipiului Chișinău. 

Pentru probatoriu, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control, fiind procurate doze de marijuană cu prețul de 100 de lei/gram și 150 de lei pentru pliculețul cu etnobotanice. 

În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate aproximativ 3 kg de droguri și materie primă, mijloace bănești provenite din realizarea drogurilor și cântare electronice.

Valoarea totală a stupefiantelor confiscate se ridică la aproximativ 200.000 de lei. Actualmente, suspecții sunt în arest, iar dacă le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă detenție de la 7 la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button