fbpx

video | Un scriitor brazilian a călătorit în țările care „nu există” oficial. Ce impresii i-a lăsat Transnistria?

Brazilianul Guilherme Canever a publicat mai multe cărți despre călătoriile sale, ultima fiind despre „țările care nu există”. Printre statele vizitate de el, care nu sunt recunoscute oficial, se numără și Transnistria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum câteva zile, într-un interviu acordat pentru CNN, scriitorul a mărturisit că atunci când a ajuns în Transnistria era sceptic și le-a povestit celor care vor să ajungă în regiune că vor trebui să schimbe banii în ruble locale, dar a precizat că aproape toate organizațiile funcționează, iar pentru a le testa chiar a trimis acasă cărți poștale, amintindu-și că cele din Irak și Turkmenistan așa și nu au ajuns la el.

Autorul a vizitat regiunea separatistă în 2015. El publicat atunci un video de acolo pe canalul său de YouTube și a scris pe blog că se aștepta să vadă o regiune „înghețată” în URSS, însă elogiul care este adus trecutului nu avea nimic cu prezentul. Acesta a mers în mai multe locații, menționând că în ciuda circumstanțelor politice, oamenii trăiesc o viață normală, fiecare cu problemele și grijile sale.

Articole asemănătoare

Back to top button