fbpx

video | Un scriitor brazilian a călătorit în țările care „nu există” oficial. Ce impresii i-a lăsat Transnistria?

Brazilianul Guilherme Canever a publicat mai multe cărți despre călătoriile sale, ultima fiind despre „țările care nu există”. Printre statele vizitate de el, care nu sunt recunoscute oficial, se numără și Transnistria.

Acum câteva zile, într-un interviu acordat pentru CNN, scriitorul a mărturisit că atunci când a ajuns în Transnistria era sceptic și le-a povestit celor care vor să ajungă în regiune că vor trebui să schimbe banii în ruble locale, dar a precizat că aproape toate organizațiile funcționează, iar pentru a le testa chiar a trimis acasă cărți poștale, amintindu-și că cele din Irak și Turkmenistan așa și nu au ajuns la el.

Autorul a vizitat regiunea separatistă în 2015. El publicat atunci un video de acolo pe canalul său de YouTube și a scris pe blog că se aștepta să vadă o regiune „înghețată” în URSS, însă elogiul care este adus trecutului nu avea nimic cu prezentul. Acesta a mers în mai multe locații, menționând că în ciuda circumstanțelor politice, oamenii trăiesc o viață normală, fiecare cu problemele și grijile sale.

Articole asemănătoare

Back to top button