fbpx

video | Un nou focar? Peste 20 de bătrâni dintr-un azil din Glodeni s-au îmbolnăvit de coronavirus

Dintre cele 41 de persoane bolnave de coronavirus din satul Iabloana, Glodeni, 26 sunt beneficiari ai azilului de bătrâni din localitate. Conform nordnews.md, primul pacient infectat din instituție a fost depistat după ce a urmat un curs de tratament la spitalul raional. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei citate, cinci persoane au decedat în ultimele luni la azil, însă administrația afirmă că acestea s-au stins din viață deoarece erau deja în etate. Totuși, în timp ce echipa presei locale realiza materialul, două persoane au fost preluate de ambulanțe, iar alții se mai tratează în cadrul centrului de plasament.

În același timp, administrația publică din regiune a alocat bani pentru testarea tuturor beneficiarilor azilului și a restricționat accesul în instituție. Precizăm că 120 de persoane din satul Iabloana se află în izolare, iar din numărul localnicilor infectați, nouă sunt angajați ai acestui centru de plasament.

CITEȘTE ȘI:

video | Peste 40.000 de măști și 600 de termometre cu infraroșu au fost oferite doctorilor din Moldova de UNICEF

video | Unul dintre voluntarii care ajută persoanele vulnerabile are coronavirus. Autoritățile ar fi refuzat să îi testeze colegii

foto | Moldovenii din diasporă nu uită de cei care au rămas acasă! Mai mulți conaționali din străinătate au donat o ambulanță PAMU Bobeica

 

Articole asemănătoare

Back to top button